Gezicht van AsserPas beschuldigd van plagiaat

Silvana Hagge als gezicht van de AsserPas
Silvana Hagge als gezicht van de AsserPas
ASSEN - Columniste en gezicht van de AsserPas Silvana Hagge wordt beschuldigd van plagiaat.
Hagge schrijft onder andere voor de krant Dit is Assen. Op Twitter wordt ze nu beschuldigd van het kopiëren van teksten van anderen.

Hagge laat telefonisch aan RTV Drenthe weten dat ze er "helemaal niet op in wil gaan". De website van Hagge is inmiddels niet meer online.

In weekkrantje "dit is Assen" staat mijn column Quinoakutten maar dan "geschreven" door Sil!!! http://t.co/vYlApmJskx pic.twitter.com/2uE3fM8K2p
— Tim den Besten (@avonturenvantim)
Zeg @Silvanahagge, je jat dus niet alleen mijn column, maar ook mijn tweets? WTF?! pic.twitter.com/LLJKMO3ItT
— MarnixAmsterdam© (@marnixamsterdam)

Het bovenstaande verhaal over quinoa werd geschreven door Tim den Besten voor de VPRO. Het is hier nog te zien en te vergelijken.

Citymanager Ronald Obbes schrikt van de beschuldigingen. "Dit meen je niet", zegt Obbes in een reactie tegen RTV Drenthe. Dit is Assen is een uitgave van de VVV. "Hagge wordt ingehuurd voor een aantal uren. Ik ga er van uit dat ze haar columns zelf schrijft."

Een woordvoerder van de gemeente Assen, een van de initiatiefnemers van de AsserPas, laat weten nog niet van het vermeende plagiaat af te weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl