Oplichting door valse kredietaanvragen in Eelde: cel- en taakstraf geëist

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
ASSEN/EELDE - Een 24-jarige man uit Eelde moet volgens de eis van de officier voor oplichting en poging oplichting een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd krijgen.
Daarnaast eiste de officier een celstraf van zeventig dagen, gelijk aan het voorarrest van de man. De Eeldenaar diende in de periode van mei tot november van vorig jaar bij een verstrekker twee kredieten van 75.000 en 85.000 euro in.

Valse gegevens
Bij die aanvragen gebruikte hij identiteitsgegevens en salarisstroken van collega's van een bedrijf waar de man zelf als vrijwilliger werkte. Het viel de kredietverstrekker op dat de adresgegevens van de aanvragen niet klopten met de telefoonnummers. De politie startte een onderzoek.

Nieuwe pinpas
De Eeldenaar kwam aan het licht toen een derde slachtoffer geen geld kon pinnen. Op zijn oude adres bleek een nieuwe pas en pincode te zijn aangevraagd. De Eeldenaar bleek de nieuwe bewoner op dat adres. Tijdens een doorzoeking van het huis stuitten de agenten op een creditcard op naam van een man waarop een poging was gedaan een krediet aan te vragen. Met deze creditcard waren bestellingen gedaan.

Vaker beschuldigd
De man uit Eelde is vaker met justitie in aanraking geweest voor oplichting. Hij weigert mee te werken aan psychiatrische onderzoeken. De rechter doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl