Jade Zorg nu aantrekkelijker voor overname

Jade Zorg nu aantrekkelijker voor overname (archieffoto)
Jade Zorg nu aantrekkelijker voor overname (archieffoto)
ASSEN - Het personeel van Jade Zorg is - op één persoon na - akkoord gegaan met inschaling in een andere CAO. Daarmee is de zorgtak van Jade volgens bestuurder Jan Bollen aantrekkelijk geworden voor overname.
Jade Zorg, met vestigingen in Rolde, Emmen en Veendam, biedt opvang en dagbesteding aan mensen met een (licht-)verstandelijke handicap. Het is een van de acht stichtingen van de Jade Zorggroep.

Noodlijdend
De zorgtak leidt al langere tijd verlies, maar tot op heden is het niet gelukt om een overnamekandidaat te vinden. Eén van de struikelblokken was de CAO van het personeel.


Overnamegesprekken vervolgd
"We hadden serieuze gesprekken met een mogelijke overnamekandidaat, maar die was niet geïnteresseerd in de Jade Zorggroep als het personeel volgens de CAO Jeugdzorg zou worden uitbetaald. Nu het personeel overgaat naar de CAO Gehandicaptenzorg is dat probleem ondervangen. Volgende week vervolgen we de gesprekken met de geïnteresseerde partij", aldus Bollen.


OR positief
"Wij lijken nu af te stevenen op een overname", zegt OR-voorzitter Arjen Jan Veenstra. Het is nog onduidelijk of overgaan naar de andere CAO een loonsverlaging betekent.

Gevolgen weigering onduidelijk
Er moet nog een oplossing komen voor het niet tekenen van één personeelslid. "Er is sprake van een ongelijkwaardige situatie. Een overname mag op één weigering niet blijven hangen", zegt Bollen. Hij is met een advocaat eventuele juridische stappen aan het onderzoeken. Maar omdat een gang naar de rechter lang duurt, heeft dit niet de voorkeur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl