Gedumpte columniste: Dit is niet eerlijk!

Silvana Hagge als gezicht van de AsserPas
Silvana Hagge als gezicht van de AsserPas
ASSEN - Columniste Silvana Hagge vindt het onterecht dat ze door Dit is Assen aan de kant is geschoven na beschuldigingen van plagiaat.
Hagge hoopte dat de situatie bij Dit is Assen nog te redden zou zijn. Citymanager Ronald Obbes heeft aangekondigd dat de promotiekrant breekt met Hagge nog voordat er een gesprek heeft plaatsgevonden. Hagge vindt dit niet eerlijk. "Ik schrijf tachtig procent van die krant vol."


Column
Televisiemaker Tim den Besten schreef een column voor de VPRO over quinoa en superfoods. Een columm van Hagge bevat dezelfde teksten. "Ik heb vorig jaar na de TT al een column geschreven over superfoods", zegt Hagge. "Voor een recente column was ik een deadline vergeten. Ik had nog wat extra informatie nodig en kwam via via op een tekst uit. Die heb ik verwerkt in de nieuwe column."

Niet expres
Hagge ziet in dat ze niet goed bezig is geweest: "Dat is fout geweest, dat had ik niet moeten doen. Ik heb het niet opzettelijk gedaan. Ik heb mijn excuses aangeboden aan Tim den Besten. Hij heeft die geaccepteerd", aldus Hagge.


Meer slachtoffers
Het stuk van Hagge over superfoods is niet de enige column die ze niet zelf bedacht. EenVandaag heeft meer slachtoffers gevonden van de kopieerkunsten van Silvana Hagge. Haar column over goede voornemens lijkt verdacht veel op een stuk uit Trouw. Een ander voorbeeld is een artikel over clichés. Kijk en vergelijk: Silvana's column en een artikel van Marnix Pauwels.
Gedichten
Op Twitter beschuldigt Marnix Pauwels de Assense van plagiaat. Ze zou tweets en gedichten kopiëren. "Ik ben geen dichter. Er staat niet altijd een bron bij", verklaart Hagge.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl