NAM: We winnen wél gas in Aa en Hunze

Archieffoto gaswinning
Archieffoto gaswinning
ELEVELD - Er wordt wél gas gewonnen in Aa en Hunze. Dat blijkt uit een mailwisseling tussen een inwoner van Eleveld en de NAM. In maart wekte de NAM de suggestie geen gas te winnen in Aa en Hunze.

Tekening gasvelden

Inwoners van Eleveld vroegen in een mail aan de NAM hoe het nou precies zit met de gaswinning in de buurt van hun woning. Ze kregen een tekening waaruit blijkt dat de NAM gas aan het winnen is in het grote veld Eleveld 1 en dat ligt in Aa en Hunze.
Toen de NAM vorige maand begon met het winnen van gas in het nieuwe gasveld Eleveld-Noord, zei de NAM bij Radio Drenthe dat dit veld niet in Aa en Hunze ligt.

Opheldering
De inwoners van Eleveld hebben D66 in Aa en Hunze hierover ingelicht en die heeft op zijn beurt de andere politieke partijen geïnformeerd en wethouder Co Lambert om opheldering gevraagd.
Laatste druppel
De NAM meldt in een telefonische reactie dat nooit ontkend is dat er in Aa en Hunze gas wordt gewonnen. "Het gaat bij het veld Eleveld 1 om de laatste druppels uit de kraan."
Vrees voor aardbevingen
Arie Fonk van D66 vreest nieuwe aardbevingen omdat de velden met elkaar verbonden zouden zijn. De NAM zegt dat het hier om afzonderlijke gasvelden gaat.
Wethouder Co Lambert was niet voor een reactie bereikbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl