Woedende vrouw chanteert schoonzoon met sextapes

De officier eist een celstraf van 15 maanden voor de woedende schoonmoeder
De officier eist een celstraf van 15 maanden voor de woedende schoonmoeder
ROSWINKEL - Omdat hij de verkering uit wilde maken, is een jongen bedreigd door zijn schoonmoeder met het verspreiden van sextapes.
Sextapes naar ouders
De jongen had vier maanden bij de vrouw uit Roswinkel en haar dochter ingewoond. Maar hij zag geen brood meer in de relatie. Woedend dreigde de vrouw sextapes, met haar schoonzoon in de hoofdrol, naar zijn ouders te sturen. Hij zou dit kunnen voorkomen door duizend euro te betalen.

Beelden met 'niet mis te verstane poses'
De man werd via sms bedreigd. De simkaarten waarop die berichten waren vastgelegd werden in de woning van de vrouw gevonden. Evenals een filmcamera met daarin de beeldopnamen van de dochter en ex-vriend in 'niet mis te verstane poses', aldus de officier.

Dreigen met luchtbuks

In dezelfde periode kreeg de vrouw telefoon van haar zoon. Die meldde dat zijn ex-vriendin bij hem in de straat stond. De Roswinkelse stapte gewapend met een luchtbuks in de auto en toog naar haar zoon in Emmer-Compacuum. Met de woorden 'Ik knal je kop er af', richtte de vrouw het wapen op de ex-vriendin. "De buks deed het niet eens", verweerde de vrouw zich op de zitting.

Celstraf geëist
De chantage met seksfilms en het dreigen met een buks moet, wat betreft de eis van de officier, de 56-jarige vrouw uit Roswinkel een celstraf van vijftien maanden opleveren. Uitspraak volgt over twee weken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl