FC Emmen pakt zeer belangrijke zege tegen Fortuna Sittard

Leandro Resida maakte de winnende
Leandro Resida maakte de winnende
VOETBAL - FC Emmen boekte vrijdagavond een zeer belangrijke zege op weg naar de playoffs. Thuis tegen Fortuna Sittard wonnen de Drenten met 3-2. Alle treffers vielen na rust. De winnende goal viel in de 90e minuut en werd gescoord door invaller Leandro Resida. Positief nieuws kwam er daarna uit Nijmegen, waar NEC won van Sparta waardoor het gat naar de Rotterdammers naar 7 punten is opgelopen. Sparta is de ploeg die op dit moment net buiten de playoffs valt.

Said Bakkati

Voor aanvang van de wedstrijd werd Said Bakatti door algemeen directeur Wim Beekman in het zonnetje gezet. De rechter verdediger speelde zijn driehonderdste wedstrijd in betaald voetbal. Als dank trakteerde Bakatti in de beginfase op een aantal goede voorzetten die ternauwernood door Bergkamp werden gemist. De grootste kans voor Emmen in de eerste helft kwam op conto van Boy Deul. De aanvaller zag zijn schot stranden op de paal. De thuisploeg had veel meer balbezit maar de gasten verdedigden stug en gaven weinig ruimte weg.

Achterstand

Tim Siekman bracht Emmen vlak na rust aan de leiding. De verdediger kopte een vrije bal van aanvoerder Frank Olijve uitstekend binnen. Wie dacht dat Emmen de voorsprong zou vergroten kwam bedrogen uit. Eerst scoorde Schroyen de gelijkmaker en drie minuten later bracht Janssen Sittard uit een strafschop aan de leiding. Pedro maakte een overtreding na een foutieve pass van Bannink.

Peters en Residsa

Emmen rechtte de rug en het was andermaal Cas Peters die Emmen over het dooie punt hielp. De spits, die tot dan toe onzichtbaar was, scoorde zijn 22e treffer van het seizoen. Emmen speelde in de slotfase alles of niets en na een prachtige steekbal van Peters en een schitterende actie van Deul kon invaller Leandro Resida de winnende treffer van 3 meter binnentikken.

Statistieken

FC Emmen-Fortuna Sittard 3-2. 52. Siekman 1-0, 62. Schroyen 1-1, 65. Janssen (strafschop) 1-2, 79. Peters 2-2, 90. Resida 3-2. Scheidsrechter: Perez. Gele kaart: Luis Pedro, Olijve (FC Emmen), Turan, Briels (Fortuna Sittard). Toeschouwers: 3680.

FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Siekman, Olijve, Vossebelt (70. Mannes), Banninki (74. Resida), Deul, Bergkamp,. Peters (90. Laghmouchi).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl