MKB-voorzitter Kremer: Goed binnenstadsplan voor Assen maken in strijd tegen Outlet Center

ASSEN - Een stevig binnenstadsplan voor Assen, waar alle ondernemers in samenwerken, met sanering van alle leegstand en een compacter koopcentrum. Dat is volgens MKB-voorzitter Gerard Kremer een probaat middel in strijd tegen een Factory Oulet Center bij Assen-Zuid.
Kremer zei dit vandaag in het Radio Drenthe-programma Cassata. En hij gaat daartoe de ondernemers ook oproepen dinsdagavond, op de tweede bijeenkomst van de Binnenstadsvereniging MKB Assen tegen het outlet center.

Niet alleen jammeren en klagen
MKB Noord steunt de middenstand in Drenthe, die bang is voor negatieve effecten van dit grootschalige winkelcomplex waar gedateerde merkkleding tegen dumpprijzen worden verkocht. Veel winkeliersverenigingen vrezen dat dit grote gevolgen heeft voor omliggende koopcentra. MKB-voorzitter Kremer onderschrijft dat, "maar met alleen jammeren en klagen bereik je niks."

Ondernemers activeren
Kremer wil de ondernemers dinsdagavond vooral activeren. "Je moet niet alleen maar roepen dit mag niet, dit wil niet en dit kan niet. Je zult zelf met een gedegen plan voor je eigen binnenstad moeten komen. Je zult heel kritisch met elkaar naar de binnenstad Assen moeten kijken als een soort bedrijf. Welke onderdelen zijn niet meer goed en niet meer levensvatbaar, welke winkels kunnen weg, hoe maken we de boel compacter, en wat voor alternatieven zijn er voor de te saneren straten. Is er ruimte voor wonen, of moet er een parkachtig iets komen, daar moet je samen mee aan de slag."

Geen nee zeggen
Volgens Kremer moet dit leiden tot een gedegen binnenstadsplan wat de leegstand saneert en het koopcentrum aantrekkelijk maakt. "Als je op die manier met z'n allen tot een heel goed plan komt, kan een wethouder als Maurice Hoogeveen er geen nee tegen zeggen, en heeft hij misschien niet eens meer de behoefte aan een Outlet Center bij het TT-Circuit."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl