2J: Noordscheschut pakt tweede periodetitel

VOETBAL - Een spannende inhaalronde vanmiddag in de tweede klasse J. Vier Drentse ploegen maakten kans op de tweede periodetitel. Noordscheschut ging er uiteindelijk mee vandoor, na een knotsgekke wedstrijd tegen FC Meppel.
Ook Meppel maakte bij winst kans op de periodetitel. In de 27ste minuut kreeg Noordscheschut een strafschop, maar Nick Koster miste. Op slag van rust werd het alsnog 1-0, door een treffer van Melvin Mol. Meteen na rust maakte Danny Bouwman er 2-0 van en de wedstrijd leek beslist na de 3-0 van Roy Hooijer Janszoon.

Maar FC Meppel kwam volledig terug in de wedstrijd. Gerhald Visscher maakte 3-1 in de 72ste minuut. 3-2 werd het een paar minuten later door Roy Knipmeijer en in de 87ste minuut was het weer gelijk dankzij Sijmen Jansen. Uiteindelijk was het Danny Bouwman die in de laatste minuut de zege en de periodetitel toch aan Noordscheschut schonk.

In de strijd om het kampioenschap staat Noordscheschut bovenaan. De ploeg heeft drie punten voorsprong op nummer twee Groen Geel.

ZFC Zuidlaren
Ook ZFC Zuidlaren maakte kans op de tweede periodetitel. De ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen The Knickerbockers. Jasper Landsheer zette de Groningers na een klein half uur op voorsprong. Bob Poorta maakte kort voor rust gelijk. Genoeg was het uiteindelijk niet, door de late overwinning van Noordscheschut.

Klazienaveen

Klazienaveen greep ook naast de periodetitel. De ploeg verloor de streekderby tegen Drenthina uit Emmen met 1-0. Mark Lubberts maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.