DOS'46 coach Hulzebosch "Laat ze de borst maar nat maken in de League"

Daniël Hulzebosch
Daniël Hulzebosch
KORFBAL - DOS'46 keert na drie jaar afwezigheid weer terug in de Korfballeague. De ploeg van trainer Daniël Hulzebosch won ook het tweede duel van OVVO uit Maarssen, waardoor die ploeg degradeert uit de league. "We waren niet goed, maar zijn waren nog veel minder. We zijn terug op het niveau waar we horen. Laten ze de borst maar nat maken in de League", aldus DOS'46-coach Daniël Hulzebosch
"Dit is onbeschrijfelijk", aldus Marco Zegwaard. "We hebben een jonge getalenteerde ploeg. We verdienen deze promotie. Niet alleen op basis van deze wedstrijd, maar vanwege het hele seizoen." Harjan Vissscher genoot vooral van het thuispubliek: "Vanaf twee minuten voor tijd besef je echt dat het niet meer fout kan gaan en beleef je alles zo intens. Dat is prachtig om mee te maken."

Vlak naast het feestgedruis was er een emotionele omhelzing tussen trainer/coach Daniël Hulzebosch en Nynke Sinnema, de speelster die in december haar vader verloor. Hulzebosch: "Tijdens de afscheidsdienst beloofde ze haar vader dat DOS'46 terug zou keren in de korfballeague. Ze heeft woord gehouden. Dus deze promotie is extra speciaal voor haar. We willen als team alles winnen, maar het menselijk aspect is binnen deze club ook gewoon heel belangrijk. Het is zo ontzettend knap hoe zij dit seizoen heeft gespeeld. Zo sterk. Daar heb ik diep respect voor. Maar dat geldt voor het hele team hoor. Het feestje is voor hen. Ik denk dat ik redelijk rustig ben. Zij hebben het gedaan, al komt mijn eigen feestje ook nog wel. Later."

Volgens Hulzebosch had zijn ploeg in Maarssen de belangrijkste slag al geslagen. "Absoluut. Dat we daar wonnen was al een enorme tik voor OVVO. Hier was het van onze kant niet goed, maar zij waren nog slechter. Aan de kant hebben we eigenlijk geen moment twijfel gehad, al hadden we het duel vanavond eerder kunnen en moeten beslissen. Maar we zijn weer terug in de Korfballeague. Daar horen we thuis. Laten ze de borst maar nat maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl