Natuurminner Henk Barendsen valt op en wordt erelid IVN

Henk Barendsen uit Dwingeloo benoemd tot erelid IVN
Henk Barendsen uit Dwingeloo benoemd tot erelid IVN
DWINGELOO - Hij inventariseerde eekhoorns, onderzocht vlinders en deed jeneverbesonderzoek. En dat is niet onopgemerkt gebleven.
Erelid natuurclub IVN
Henk Barendsen uit Dwingeloo valt op door zijn gedrevenheid, daarom is hij benoemd tot ereldid van IVN Westerveld. Van de voorzitter van de afdeling ontving hij een oorkonde voor zijn werk.

Gedrevenheid
Vanaf de eerste dag in 1991 viel Henk op door zijn liefde voor de natuur en de passie waarmee hij die liefde overbracht. Barendsen is vooral veel te vinden in het veld. Hij begeleidde de natuurgidsengroep en voerde beheerswerk uit.
De natuurman vond het leuk om zijn kennis met anderen te delen en voelde zich verantwoordelijk voor de afdeling. In 1994 werd hij bestuurslid. Ook was hij drie zittingstermijnen penningmeester.
Aftreden
In 2011 trad Henk Barendsen opnieuw toe tot het bestuur als penningmeester. Zijn plan was om weer drie zittingstermijnen vol te maken, maar helaas is hij gedwongen door zijn afnemende gezondheid, nu af te treden. Als erelid wil hij zo lang het kan, zich blijven inzetten voor het IVN.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl