Plagiaat plegende columniste: Ik ben ongelooflijk dom geweest

De verklaring van Hagge (Twitter / @Silvanahagge)
De verklaring van Hagge (Twitter / @Silvanahagge)
ASSEN - Columniste Silvana Hagge uit Assen biedt opnieuw haar excuses aan voor het stelen van teksten van andere schrijvers.
Vrijdag werd bekend dat Hagge columns voor promotieblad Dit is Assen had overgeschreven en haar eigen naam er onder had gezegd. Citymanager Ronald Obbes besloot na berichtgeving op RTV Drenthe de samenwerking met Hagge op te zeggen.

Hagge zei vrijdag al tegen RTV Drenthe dat ze fout is geweest. Vandaag schrijft ze in een verklaring op Twitter dat er maar drie woorden zijn die "écht goed omschrijven hoe ik mij nu voel. Dom, dom, dom."


"Deadline stress, een ghostwriter of luiheid. Geen enkele verklaring is afdoende. Ik ben verantwoordelijk en columns schrijven laat ik in de toekomst achterwege", verklaart Hagge. De tekstschrijfster zegt ook Obbes en Assen in diskrediet te hebben gebracht met haar 'onbezonnen acties'.

Hagge schrijft dat er een 'shitstorm' uitbrak afgelopen vrijdag. "Op alle verwijzingen, verdachtmakingen en andere insinuaties wil ik verder niet ingaan", schrijft Hagge. "Normaal gesproken ben ik groot voorstander van social media, totdat ik zelf een negatief onderwerp van gesprek werd. Grotendeels terecht misschien, maar daarom niet minder pijnlijk."


Een van de gedupeerden, Marnix Pauwels reageert op de verklaring met "Oké, zand erover. Lijkt me bevredigend voor iedereen. Wat mij betreft is het hiermee klaar."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl