MSC grijpt naast koppositie en periodetitel

VOETBAL - Tweede Paasdag heeft MSC niet gebracht wat het ervan hoopte. Bij winst op middenmoter De Bataven hadden de Meppelers én de koppositie én de tweede periode in de Hoofdklasse C gepakt, maar MSC bleef in Gendt tegen middenmoter De Bataven steken op 0-0.

MSC, dat zaterdag nog met 2-3 won van Rohda Raalte, had in de eerste helft moeite om bij het doel van het zeer verdedigend ingestelde De Bataven - thuis won MSC nog met 4-0 - te komen. In de tweede helft wisselde het trainersduo Blom/Brandsma driemaal en ging MSC opportunistischer spelen, waardoor de wedstrijd een meer open karakter kreeg.
Camiel Fidom en Bjorn Bakker kwamen beiden alleen voor de keeper, maar slaagden er niet in om doeltreffend af te ronden. In de slotfase claimde MSC nog een penalty vanwege een handsbal, maar deze werd door de scheidsrechter niet gegeven.
Door dit resultaat blijft SWZ uit Sneek koploper in de Hoofdklasse C en pakt het ook de tweede periodetitel. MSC volgt SWZ nu op één punt met nog vijf wedstrijden te spelen.