FC Emmen naar plek 5 na zege op Jong FC Twente

VOETBAL - FC Emmen deed vanmiddag wat het doen moest in de Grolsch Veste in Enschede. De Drentse club won met 0-1 door een treffer van Marcel Seip, waardoor Emmen klimt naar plek 5 in de Jupiler League. Die plek betekent aan het einde van de rit dat FC Emmen de eerste ronde van de play-offs vrij is.
Het gat naar Sparta, de ploeg die in de huidige stand net buiten de nacompetitie valt, is nog steeds 7 punten. Er zijn nog vijf speelrondes in de Jupiler League. Na 12 seizoenen zonder prijs kan FC Emmen de play-offs vrijwel niet meer mislopen.

Seip

FC Emmen moest het in Enschede stellen zonder Frank Olijve (geschorst), Boy Deul (knieblessure) en Niek Vossebelt (liesklachten). Zij werd vervangen door respectievelijk Bart de Groot, Leandro Resida en Jurjan Mannes.

De enige goal van de wedstrijd, die FC Emmen van minuut 1 volledig onder controle had, viel in de 58e minuut. Een vrije bal van de sterk spelende Mannes werd in de rebound ingeschoten door Marcel Seip, nadat Tim Siekman zijn kopbal nog gekeerd zag worden.

Irritatie

Joop Gall was uiteraard blij met de zege, maar ook met de uitvoering. Daar dacht FC Emmen-directeur Wim Beekman anders over. Die feliciteerde de oefenmeester en liet weten blij te zijn met de 6 punten in het paasweekend, maar het vertoonde spel kwalificeerde de directeur als 'slecht'.

"Dat vond ik een rare opmerking", aldus Gall die zichtbaar geïrriteerd was. "Vooral in de eerste helft speelden we goed. Het enige wat ontbrak was een treffer. Die viel gelukkig in de tweede helft. Daarna werd het wel wat minder, maar echt in de problemen zijn we nooit geweest."

Playoffs

Gall vervolgt: De playoffs zijn nu wel heel dichtbij. Feliciteren mag je me nog niet, maar ik ben er wel enorm gerust op. Zeker als we het scorend vermogen van voor de winterstop weer terugkrijgen. Of ik me daarover zorgen maak? Nee, niet echt. Ik denk dat een aantal dagen extra rust de komende week de groep goed zal doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl