1F: Dalen en Emmen in evenwicht, SC Erica verslaat Nieuw Buinen

Dalen en Emmen spelen gelijk, SC Erica te sterk voor Nieuw Buinen
VOETBAL - In de zondag eerste klasse F kwamen maandag vier Drentse clubs in actie. Dalen en Emmen hielden elkaar op 0-0, terwijl SC Erica met 1-4 te sterk was voor Nieuw Buinen.

Dalen - Emmen 0-0
In Dalen hadden de gasten het meeste balbezit, maar waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Dalen (10), dat het de laatste weken zo goed doet en zelfs bovenaan staat in de strijd om de derde periode, liet Emmen (4) het spel maken en was zelf gevaarlijk in de omschakeling. Met 0-0 bij rust kreeg Dalen eigenlijk iets te weinig.
In de tweede helft voltrok het spel zich nog meer op de helft van Dalen, maar Emmen - dat zaterdag gelijkspeelde tegen Nieuw Buinen - was vaak slordig in de eindpass. Op het slechte veld kregen beide ploegen nog enkele goede kansen, maar niemand wist de trekker over te halen: 0-0.

Nieuw Buinen - SC Erica 1-4
In de ontmoeting tussen subtoppers Nieuw Buinen (5) en SC Erica (6) had de thuisploeg in het eerste half uur het beste van het spel. De ploeg van Erik Lippold heerste tot de zestien meter, maar tot echt grote kansen kwam Nieuw Buinen niet. SC Erica - dat zaterdag won van nummer twee SVBO - creëerde op het moeilijk bespeelbare veld ook weinig kansen, maar wist wel op het juiste moment toe te slaan. Vlak voor rust was het Niels Wellen die de 0-1 aantekende.

Enkele minuten na de hervatting was Patrick Bruins attent na een schot van Robert Torenbosch en na die 0-2 leek er iets te knappen bij de thuisploeg. Via tweemaal Pelle Bos liep SC Erica uit naar 0-4. Twee minuten voor tijd deed Jeroen Buurke namens Nieuw Buinen iets terug door een penalty benutten. Beide ploegen eindigden het duel met tien man. Peter Oost (SC Erica) mocht inrukken na zijn tweede gele kaart en Thijs Hateboer (Nieuw Buinen) kreeg direct rood na een overtreding.