Achilles 1894 wint zespuntenduel

VOETBAL - In de strijd om degradatievoetbal te voorkomen heeft Achilles 1894 een belangrijke slag geslagen door van Germania uit Groesbeek te winnen. Het zespuntenduel in Assen eindigde in 3-0.
Na 45 minuten voetbal op een slecht veld gingen nummers 11 en 12 van de Hoofdklasse C de kleedkamer in met een 1-0 stand. Het doelpunt van Achilles 1894 was halverwege de eerste helft gemaakt door Ewout Wolf. De thuisploeg was voor rust veel beter dan Germania, maar het ontbrak de Assenaren aan scherpte in de afronding.
In de rust werd duidelijk dat scheidsrechter Zeeman zich moest laten vervangen vanwege een hamstringblessure. Zijn plek werd overgenomen door scheidsrechter Boekholt. Na een oponthoud van circa een uur konden beide ploegen aan de tweede helft beginnen.
In de eerste tien minuten na rust was een opportunistisch spelend Germania de bovenliggende partij, maar daarna ging de Groesbeekse storm liggen en nam Achilles 1894 het heft weer in handen. In de 77e en 83e minuut tilden Wouter van der Molen en Remy Klaassens de stand naar 3-0.
Achilles 1894 staat door dit resultaat op een 'veilige' tiende plek. Met nog vijf wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer elf De Bataven twee punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl