Informateur Peter Snijders druk bezig met verslag

Informateur Peter Snijders
Informateur Peter Snijders
ASSEN - Het waren drukke paasdagen voor informateur Peter Snijders. Hij werkt aan zijn verslag van de gesprekken met de politieke leiders van de provinciale partijen. Morgenavond presenteert Snijders zijn rapport.
De speciale Statenvergadering begint morgenavond om zes uur. Snijders biedt dan zijn verslag aan en vervolgens moet VVD-leider Henk Brink conclusies aan het stuk verbinden. Dan moet duidelijk worden met welke partijen de VVD, als grootste partij na de verkiezingen, wil regeren in Drenthe.

Nog geen afvallers
Volgens Brink zijn er op dit moment nog geen afvallers. "Natuurlijk hebben we onze voorkeuren, maar alles ligt nog open. We weten in elk geval dat er een coalitie komt met minimaal vier partijen."

Marianne van der Tol van D66, de grote winnaar bij de verkiezingen, heeft een goed gevoel overgehouden aan het gesprek met Snijders. D66 wil graag meedoen in het nieuwe college. Van der Tol wil nog niet zeggen wie voor D66 als gedeputeerde beschikbaar is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl