Podiumplaats voor motorcoureur Quentin Koers tijdens debuutwedstrijd

Quentin Koers (foto facebook motopaints)
Quentin Koers (foto facebook motopaints)
MOTORSPORT - Hij debuteerde met een podiumplek. Assenaar Quentin Koers reed op het circuit van Donington Park naar een tweede plek bij de Moriwaki 250 Junior Cup.
De Moriwaki 250 Junior Cup was dit weekend een bijpogramma van het British Superbike Kampioenschap. Voor de Moriwaki-coureurs stonden twee wedstrijden op het programma. Koers vertrok vanaf de derde plaats en werd na tien ronden als tweede afgevlagd. De Fin Paavilainen won de wedstrijd. Sander Kroeze uit Mussel reed naar een zesde plaats.

De laatste ronde
De tweede race voor de Moriwaki-coureurs was op Tweede Paasdag. Ook nu weer reden zij een wedstrijd over tien ronden. Koers kwam in een groepje van vijf coureurs terecht die streden om de overwinning. In de laatste ronde nam Koers iets teveel risico om de leiding in de wedstrijd te nemen. Hij viel en kon niet meer verder rijden. De Duitser Orgis werd als eerste afgevlagd.
Noordelijk succes
Sander Kroeze uit Mussel profiteerde van verschillende valpartijen en kwam tijdens de tweede race op het podium terecht. Hij werd derde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl