Overvallers juwelier Wolters in Coevorden moeten vier jaar de cel in

ASSEN/COEVORDEN - De rechtbank in Assen heeft twee mannen uit Amsterdam van 24 en 25 jaar veroordeeld tot vier jaar cel voor een gewapende overval op juwelier Wolters in Coevorden.
De derde verdachte, een 19-jarige Amsterdammer, werd niet veroordeeld. Er wordt onderzocht of hij volgens het adolescentenstrafrecht veroordeeld kan worden.

Wapen
De juwelierswinkel aan de Friesestraat in Coevorden werd op 19 december 2014 even na half elf overvallen. De overvallers bedreigden de juwelier met een wapen en sloegen vitrinekasten in. Binnen anderhalve minuut maakten de drie 175.000 euro aan sieraden buit.

Klopjacht
Bij de buit zat een zender, waardoor de drie voor de politie redelijk gemakkelijk waren te lokaliseren. De verdachten werden na een klopjacht opgepakt op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn. Daarbij werd een politiehelikopter ingezet. Ook verleenden de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie assistentie.

Eerdere overvallen
De drie mannen zijn niet vervolgd voor de overval die een jaar eerder werd gepleegd op juwelier Wolters in Coevorden en een maand later op juwelier Wolters in Emmen. De politie heeft daarvoor geen bewijzen gevonden. De overvallers verklaarden eerder in de rechtbank geïnspireerd te zijn geraakt door de eerdere overvallen. ,,Wij hebben de beelden van de overval teruggekeken op YouTube om te zien waar we moesten zijn.''

Eis
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden tegen alle drie de mannen een straf van zes jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl