Omstreden autoruithersteller Starglass Emmen failliet

Starglass in Emmen failliet
Starglass in Emmen failliet
EMMEN - Starglass BV in Emmen is failliet verklaard. De autoruithersteller kwam enkele jaren geleden in opspraak door verzekeringsfraude.
Starglass repareerde op parkeerplaatsen in Noord-Nederland heel wat autoruiten en declareerde dat vervolgens bij verzekeraars, wat achteraf ten onrechte bleek. Vorig jaar werden de oud-directeur en drie medewerkers hiervoor veroordeeld tot celstraffen en werkstraffen. Hiertegen is hoger beroep ingesteld.

Tonnen claim van Univé
Het faillissement van Starglass is aangevraagd door enkele pensioenfondsen. Curator mr. Jilles Knotter weet nog niet hoe groot de schuld is. Wel loopt er ook nog een claim van verzekeraar Univé tegen de autoruithersteller. Univé vordert bijna vier ton terug aan ten onrechte uitgekeerd verzekeringsgeld voor de herstelde autoruiten.

Knotter kan niet zeggen of Univé door dit faillissement nu naar deze vordering kan fluiten. "Ik heb nog geen volledig zicht op de zaak, want ik heb nog geen contact gehad met de directeur. Ik weet dat er een claim van Univé ligt. Maar Starglass heeft destijds beroep aangetekend tegen deze claim. En het bedrijf heeft op zijn beurt een vordering van 156.000 euro richting Univé gedaan. Ik kan als curator die vordering overnemen. Maar daar kan ik nu nog niets over zeggen."

Eerder faillissement vernietigd
Het faillissement heeft verder geen personele consequenties of gevolgen voor klanten. Want volgens de curator lagen de bedrijfsactiviteiten van Starglass al lange tijd stil. Er was in 2012 ook al eens faillissement aangevraagd door vier pensioenfondsen. Die hadden nog ruim een ton aan pensioengelden tegoed. Maar dat faillissement is toen in hoger beroep vernietigd. Starglass zelf wilde niet reageren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl