Laatste kans voor redding buurthuis De Steiger in Assen

Wijkcentrum De Steiger in Assen
Wijkcentrum De Steiger in Assen
ASSEN - Voor het met sluiting bedreigde buurthuis De Steiger in Assen is het morgenavond erop of eronder. Dan moet blijken of er voldoende draagvlak is voor het in eigen beheer nemen van het buurthuis.
Morgenavond bespreekt het actiecomité dat De Steiger wil behouden het ondernemersplan, waarmee het buurthuis in de wijk De Lariks in eigen beheer wordt genomen. Maar grote vraag is of er voldoende mensen zijn die hierin ook toekomst zien. Tot nu toe zijn er twee mensen die de kar trekken.

De gemeente Assen wil De Steiger er 1 juli sluiten, vanwege bezuinigingen op buurt- en wijkcentra. Met dat vooruitzicht is vijftig procent van de gebruikersgroepen al uit De Steiger vertrokken naar andere alternatieve locaties.

Hard hoofd in
Buurthuisbeheerder Lammie Sijbring heeft er een hard hoofd in dat het op zo korte termijn nog lukt om De Steiger te redden. "Er is al sprake van een sterfhuisconstructie. Er zijn nu al zoveel clubs weg. Die krijg je nu niet zomaar terug. Hoe bouw je dan aan een gezonde toekomst."

Er zou aan De Steiger voor tonnen aan achterstallig onderhoud zijn. Een oud-timmerman en elektricien hadden zich al gemeld om dit op te pakken. Of het zover komt, moet na morgenavond blijken.

Al veel schade
Woordvoerder Peter van de Bunt van het actiecomité Behoud De Steiger constateert dat door het vertrek van veel clubs de problemen voor een doorstart in eigen beheer alleen maar groter zijn geworden. "We zullen als we door willen toch bij de gemeente moeten aankloppen voor een startbedrag. Zonder garantie dat we open blijven kunnen we niet bij fondsen terecht, en met het vertrek van huurders hebben we niks achter de hand. Maar ik vind dit buurthuis de moeite van het knokken waard."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl