Live verslag RTV Drenthe van 70 jaar bevrijding

Zeventig jaar bevrijding
Zeventig jaar bevrijding
PROVINCIE - In april is het 70 jaar geleden dat Drenthe door de geallieerde troepen werd bevrijd. RTV Drenthe doet uitgebreid (live) verslag van de vieringen en herdenkingen in de provincie. The Final PushVanaf vrijdag 10 april reizen we mee in het spoor van onze bevrijders, met de speciale bevrijdingstour: The Final Push. Met 200 originele oude militaire voertuigen dwars door Drenthe. Drie dagen lang volgen onze verslaggevers het bijna zes kilometer lange konvooi.
In het weekend van 11 en 12 april wordt er groots uitgepakt in Westerbork. Met herdenkingen, concerten en een groot defilé wordt er samen met de veteranen stil gestaan bij de geschiedenis. RTV Drenthe doet op zaterdag 11 april van 9 tot 16 uur live verslag op radio, televisie en internet.

Herdenking in Kamp Westerbork

Op zondag 12 april wordt de bevrijding van Kamp Westerbork herdacht. De herdenking begint om 14.30 uur met een stille tocht vanaf de ingang van het voormalig kampterrein naar 'de Rampe'. RTV Drenthe zendt deze herdenking, in samenwerking met de NOS, tussen 14.00 en 15.30 uur live uit op radio en televisie.

Drenthe Toen

De hele maand april staat het radioprogramma Drenthe Toen in het teken van 70 jaar bevrijding. Met reportages, interviews, archiefmateriaal en persoonlijke verhalen nemen we u mee terug in de tijd.

Alles over 70 jaar Bevrijding in Drenthe hoort, ziet en leest u bij RTV Drenthe. Op rtvdrenthe.nl/70jaarbevrijding vindt u een volledig overzicht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl