ChristenUnie Assen eist opheldering over binnenstadsvisie

ChristenUnie Assen wil weten hoe het staat met plan 'aantrekkelijke binnenstad'
ChristenUnie Assen wil weten hoe het staat met plan 'aantrekkelijke binnenstad'
ASSEN - De ChristenUnie in Assen eist opheldering over het uitvoeringsplan voor een aantrekkelijke binnenstad. Aanleiding is de mogelijke vestiging van een Factory Outlet Center bij Assen-Zuid.
De ChristenUnie wil weten hoe het zit met de voortgang van het uitvoeringsprogramma 'Aantrekkelijke Binnenstad'. Daarvoor is in 2012 nog 240.000 euro uitgetrokken. Het gaat onder meer om maatregelen die de leegstand tegengaan en het Asser koopcentrum aantrekkelijker maken.

Mager zesje

Volgens CU-raadslid Peter Sturing is de gemeenteraad in mei 2013 voor het laatst geïnformeerd over de stand van zaken, "en sindsdien heeft de tijd niet stilgestaan." Vorig jaar rond de gemeenteraadsverkiezingen heeft de CU ook zelf een enquete gehouden onder de ondernemers, en daaruit bleek dat de gemeente Assen een mager zesje kreeg. Vooral tegen winkelleegstand moet volgens de middenstand meer gebeuren.

De ChristenUnie wil nu van het college van B en W weten welke acties er inmiddels zijn uitgevoerd en met welke resultaat, welke acties er nog komen en met welk doel, en waarom het zo lang duurt voordat de raad wordt geïnformeerd.

Gedegen binnenstadsplan
MKB Noord-voorzitter Gerard Kremer zei zaterdag in Cassata bij Radio Drenthe dat de binnenstadsondernemers van Assen snel moeten komen met een gedegen binnenstadsplan, om leegstand te saneren en het koopcentrum compacter te maken. Volgens Kremer zou de middenstand zo een stevige vuist kunnen maken tegen het Factory Outlet Center. Vanavond heeft Binnenstadsvereniging MKB Assen een informatiebijeenkomst over mogelijke acties tegen het Outlet Center.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl