Hurry-Up gaat voor wildcard in de BENE-League

Handbal
Handbal
HANDBAL - Hurry-Up uit Zwartemeer heeft voor volgend seizoen een wildcard aangevraagd voor de BENE-League.
De top vier van de Nederlandse eredivisie plaatst zich rechtstreeks voor de Belgisch Nederlandse competitie. Dat lijkt lastig te worden voor Hurry Up dat vijfde staat in de play offs.

Aanvraag in beraad
Het reglement van de grensoverschrijdende competitie, dat vastgesteld is door de Nederlandse en Belgische handbalbond, biedt de mogelijkheid om wildcards uit te delen aan clubs die zich niet via de nationale competitie hebben weten te kwalificeren. Het bestuur van de BENE-League heeft de aanvraag inmiddels in beraad.
Goede hoop
De stappen van JMS Hurry-Up kunnen rekenen op genoeg draagvlak van andere clubs. Op de vergadering van het Topsport Platform, waarin alle eredivisieverenigingen zitting hebben, stemde de meerderheid van de clubs voor een versnelde uitbreiding van de BENE-League. Voorzitter Velzing is hoopvol: "Ik verwacht dat we snel de uitslag krijgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl