Homeopathische arts op het matje geroepen

Celstraf voor Assenaar
Celstraf voor Assenaar
PATERSWOLDE - Het Regionaal Medisch Tuchtcollege in Groningen heeft de homeopathische arts Jan R. uit Paterswolde opnieuw op het matje geroepen. De arts zou valse verwachtingen scheppen bij ongeneeslijk zieke patiënten.
Een vrouw uit Dalen, die lijdt aan de spierziekte multiple sclerose (MS), las op de website van R. dat hij de ziekte zou kunnen genezen of afremmen. In 2011 maakte de vrouw een afspraak, maar kreeg tijdens een consult van R. te horen dat hij de ziekte niet kon genezen. Wel zou hij het draaglijker kunnen maken. De vrouw voelde zich misleid en wilde het consultbedrag terug, maar dat kreeg ze niet.
Website aangepast
De teksten op de website zijn inmiddels aangepast, maar R. blijft erbij dat hij patiënten met zulke ziektes kan behandelen. "Dit is geen kwestie van valse hoop, maar wel hoopvol", liet zijn advocaat tijdens de zitting weten.
R. verscheen zelf niet voor de tuchtrechter. Hij zou wegens de commotie en het oordeel van de tuchtrechter in het buitenland 'uitblazen'. De uitspraak is binnen twee maanden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl