Dost met Wolfsburg naar halve finale beker

Bas Dost besliste de wedstrijd
Bas Dost besliste de wedstrijd
VOETBAL - Bas Dost heeft zich met VfL Wolfsburg geplaatst voor de halve finale van de DFB Pokal, de Duitse nationale beker. De nummer twee van de ranglijst in de Bundesliga won thuis nipt, met 1-0, van SC Freiburg.
Wolfsburg mocht niet klagen tegen Freiburg. De nummer 14 in Duitsland was gevaarlijker en verdiende een voorsprong, maar wist de kansen niet om te zetten in een doelpunt. Veelzeggend was dat Freiburg na tien minuten in de tweede helft veertien keer op doel geschoten had, tegenover zes doelpogingen voor Wolfsburg.

Twintig minuten voor tijd kwam de thuisclub op 1-0. Scheidsrechter Tobias Stieler legde de bal op de stip na een vermeende overtreding van Freiburg-speler Julian Schuster op Daniel Caligiuri. De toegekende penalty werd benut door Ricardo Rodriguez.

Tien minuten na deze goal werd Dost, die niet heel gelukkig speelde, gewisseld voor Nicklas Bendtner. De stand veranderde niet meer, door de strafschop van Rodriguez bleef het 1-0.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl