Buurthuis Griet'nsteede in Nijensleek wordt gesloopt

Het voormalige buurthuis van Nijensleek, Griet'n steede
Het voormalige buurthuis van Nijensleek, Griet'n steede
NIJENSLEEK - Het voormalige buurthuis van Nijensleek, Griet'n steede, wordt gesloopt. Op de plek van het gebouw worden woningen gebouwd.
Griet'n steede was ooit de lagere school van Nijensleek. Maar toen er te weinig leerlingen waren, is de school gesloten. Sindsdien gaan de leerlingen uit Nijensleek naar obs De Kievitshoek in Wilhelminaoord of de christelijke basisschool in Nijensleek.

Griet'n steede is jarenlang gebruikt als buurthuis voor activiteiten. Maar het gebouw is in slechte staat en moet voor veel geld worden opgeknapt. De stichting Griet'n steede heeft daarop besloten het gebouw te verkopen. De activiteiten zijn verplaatst naar de christelijke school in NIjensleek, sporthal De Spronk in Vledder en het dorpshuis in Wilhelminaoord.

Een particulier heeft het terrein met het gebouw gekocht. Samen met een aannemer wordt gekeken naar woningbouw op die plek. Wel moet er eerst nog grondonderzoek naar vervuiling worden gedaan. Het voorlopige koopcontract is inmiddels getekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.