Mkb'ers tekenen in Assen manifest tegen outlet center

ASSEN - MKB Assen, InRetail en MKB Noord hebben vanavond in Assen een manifest getekend als protest tegen een Outlet Center. Ze roepen de provinciale en de gemeentepolitiek op om de stekker eruit te trekken.

Het zogeheten binnenstadsmanifest moet een vestiging van een Factory Outlet Center niet alleen in Assen tegenhouden maar in het hele Noorden, zo stellen de ondernemers.

Versterking huidige centra

"Het zou voor heel veel dorps- en stadscentra enorme nadelige gevolgen hebben." De partijen willen dat de politiek zo snel mogelijk nee zegt om duidelijkheid te creëren, "zodat ondernemers niet terughoudend blijven, maar vertrouwen krijgen in de toekomst."
De belangenclubs van mkb'ers willen dat er gekozen wordt voor versterking van de huidige dorps- en stadskernen. Meer vierkante meters detailhandel buiten de stad, horen daar volgens hen niet bij.

Taskforce voor binnenstad

Ook komt er in Assen een taskforce, waarin de middenstand aan de slag gaat met een plan om de binnenstad aantrekkelijker te maken en de leegstand aan te pakken. Die is in Assen de laatste jaren fors gegroeid, en daar moet meer tegen gebeuren. MKB Noord-voorzitter Gerard Kremer vindt dat de middenstand vooral moet kijken naar wat ze zelf kan doen, en niet altijd moet wachten op wat de overheid doet. "En of je daarmee een Outlet Center kunt tegenhouden is niet gezegd, maar als je het goed doet, heeft niemand straks nog behoefte aan zo'n outlet en is het probleem opgelost."

Met of zonder outlet

Volgens Hilko Folkeringa, directeur van de Nieuwe Kolk, en bestuurslid van MKB Assen, moet ondernemend Assen samen met culturele partijen en de gemeente sowieso aan de slag met de binnenstad. "Of zo'n Outlet Center er nu wel of niet komt, er is de afgelopen jaren al veel geïnvesteerd in het centrum, maar het moet aantrekkelijker, mensen moeten er heel graag naartoe gaan. Daar liggen kansen, en zeker ook als het Factory Outlet Center er wel komt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl