Werknemers Smurfit Kappa leggen fabrieken plat

COEVORDEN - Werknemers van kartonfabrikant Smurfit Kappa, met een vestiging in Coevorden, staken vanaf maandag. Ze voeren actie voor een beter sociaal plan.
De directie van Smurfit Kappa wil het bedrijf verkopen aan de Duitse investeringsmaatschappij Aurelius. Hierdoor staan volgens vakbonden CNV en FNV zo'n 85 banen op de tocht. "De werknemers zijn niet per definitie tegen de overname, alleen Aurelius maakt niet voldoende duidelijk hoe het Smurfit Kappa toekomstperspectief wil bieden," zegt Jacqueline Twerda van CNV.

Staken
De vakbonden stelden Smurfit Kappa een ultimatum voor een sociaal plan en dat liep vanochtend om zes uur af. Omdat de kartonfabrikant niet op het ultimatum reageerde wordt er vanaf maandag gestaakt. "Om zes uur 's ochtends leggen we tegelijkertijd alle zes de fabrieken plat," zegt Twerda

De vakbonden willen zo afdwingen dat er een regeling komt, zodat mensen die hun baan verliezen kunnen worden gecompenseerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl