'Gehandicapten laten betalen voor parkeerplek is discriminatie'

RODEN - Moeten gehandicapten in Noordenveld straks betalen voor een parkeerplekje? Over die vraag komt vanavond meer duidelijkheid.
Het college van B en W van Noordenveld wil dat mensen met een handicap en een parkeerkaart, zelf een parkeerplaats dicht bij hun huis regelen. Dat moeten ze in overleg met de buurt doen. Leveren deze gesprekken niks op legt de gemeente een gereserveerde parkeerplaats aan, maar hier moet de aanvrager voor betalen.

Zelf oplossingen zoeken
B en W stellen dit voor omdat in het nieuwe gehandicaptenbeleid past dat mensen eerst zelf oplossingen voor hun problemen zoeken.

Onzalig plan
"Een onzalig plan," zegt voorzitter Klaas Haan van het Gehandicapten Platform Noordenveld. Volgens Haan geeft deze alleen maar gekrakeel in de buurt. Gehandicapten laten betalen voor een parkeerplaats noemt hij discriminatie. Mensen met de wat ruimere beurs hebben vaak een eigen oprit en garage en hoeven dus geen parkeerplaats op straat. En in buurten waar de parkeerdruk groot is, zouden de mensen dus moeten betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl