De Nieuwe Kolk afgehuurd voor rechtszaak over aardbevingsschade

ASSEN - De Rechtbank Noord-Nederland heeft theater De Nieuwe Kolk in Assen gehuurd voor de rechtszitting over de waardevermindering van woningen door aardbevingen.
Die zaak staat gepland voor maandag 8 juni om 09.30 uur.

Zaak tegen de NAM
De rechtszaak tegen de NAM is aangespannen door de Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) en een twaalftal woningcorporaties.

Grote belangstelling

Vanwege de verwachte grote opkomst van de vele deelnemers van de Stichting WAG, maar ook andere mensen uit de provincie Groningen en de grote publieke belangstelling voor het aardbevingsvraagstuk, heeft de rechtbank besloten om voor alle toehoorders het Theater De Nieuwe Kolk in Assen af te huren voor die dag. De zitting is openbaar. Er zal een liveverbinding worden gelegd (beeld en geluid) tussen de rechtbank en Theater De Nieuwe Kolk.

100.000 woningen

De rechtszaak is ruim een jaar geleden aanhangig gemaakt door De Haan Advocaten & Notarissen omdat de vele particulieren en twaalf woningcorporaties van mening zijn dat hun onroerend goed in waarde is gedaald door de aardbevingsproblematiek. Ze willen de schade vergoed krijgen van de NAM. Samen vertegenwoordigen ze bijna 100.000 woningen.

Advocaat Pieter Huitema van De Haan Advocaten & Notarissen behartigt hun belangen. De NAM blijft tot op heden weigeren de waardevermindering te vergoeden. Ook blijft de NAM ontkennen dat er sprake zou zijn van waardevermindering.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl