Horeca Assen peilt mening over outlet center

Hier komt mogelijk het outlet center
Hier komt mogelijk het outlet center
ASSEN - Horeca-ondernemers in Assen zijn niet bij voorbaat tegen de komst van een factory outlet center. De afdeling Assen van Koninklijke Horeca Nederland onderzoekt daarom hoe de leden er nu precies tegen aan kijken.
Ander belang dan winkeliers
Voorzitter Christa de Ruiter zegt dat de afdeling voorlopig blanco in de discussie staat. Horeca-ondernemers kunnen volgens haar in elk geval een ander belang hebben bij de komst van een outlet dan winkeliers.

MKB Assen spreekt zich juist fel uit tegen een outlet centrum bij het TT-circuit. Die zou ten koste gaan van het bezoek aan de binnenstad. Vooral kledingzaken zijn bang daardoor veel klanten te verliezen.

Aantrekkelijke binnenstad
De horeca en de winkeliers delen het belang van een aantrekkelijke binnenstad. Maar de horeca wil zelf kijken welke mogelijkheden er zijn voor een outlet in Assen en of het onder voorwaarden wel akkoord kan gaan.

Horeca-afdeling Assen vraagt horeca-ondernemers te reageren op hun site. Daarnaast gaat de horecavereniging ook gesprekken voeren met eigenaren van hotels, restaurants en café's in Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl