Autowascentrum Beilen zoekt via Facebook naar inbreker

De foto van de vermoedelijke dader
De foto van de vermoedelijke dader
BEILEN - Wie heeft onze wasboxen opengebroken en het muntgeld gestolen? Dat vraagt Harold Moes van Autowascentrum Beilen zich af.
Op Facebook plaatste hij foto's van de vermoedelijke dader, die vannacht rond een uur of 00.30 toesloeg. "Dit moet hem wel zijn, want op de beelden is duidelijk te zien dat hij de wasboxen in loopt en het geld uit de automaten steelt."
Kleine buit
Volgens Moes heeft de vermoedelijke dader maar 20 tot 30 euro mee kunnen nemen. "We legen elke dag die automaten en dat was ook nu nog rond 19.00 uur 's avonds gebeurd."

Eigen rechter

Op de vraag of Moes, door de foto's op Facebook te zetten, niet voor eigen rechter speelt, is hij duidelijk. "Ja, dat doe ik inderdaad ook wel. Maar wat mij betreft kan ik dit prima doen. Ik weet zeker dat deze jongen het heeft gedaan en het is wat dat betreft een principekwestie. Om het geld gaat het natuurlijk niet. Het gaat erom dat je niet aan andermans spullen komt. Daarom heb ik er dus ook niet zo'n moeite mee om dit via sociale media te delen."

Aangifte

Door persoonlijke omstandigheden heeft Moes nog geen aangifte kunnen doen bij de politie. Maar dat gaat hij morgen doen. Zijn Facebookactie heeft nog niets opgeleverd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl