Ex-marinier uit Emmen opnieuw in de fout

De gijzeling in 2009
De gijzeling in 2009
LEEUWARDEN/EMMEN - Ex-Marinier Marcel T. uit Emmen zit opnieuw vast. Hij is door de politie eerder dit jaar opgepakt voor twee incidenten in Geesbrug en Emmen. Het gaat om huisvredebreuk en zware mishandeling.

Steekpartij en gijzeling

De inmiddels 45-jarige T. drong in 2009 de woning van zijn ex-vrouw in Coevorden binnen en zou haar vervolgens met een dolk hebben gestoken. Vervolgens gijzelde hij zijn ex-vrouw en twee kinderen. Na 17 uur maakte de politie een einde aan de situatie.

PTSS

T. diende als militair in Cambodja en heeft daar volgens de deskundigen PTSS (post traumatisch stress syndroom) aan overgehouden.
De rechtbank in Assen sprak T. In 2012 vrij van een poging moord. Hij werd wel veroordeeld tot 419 dagen cel voor de gijzeling. Het Openbaar Ministerie ging hier tegen in beroep. De officier van justitie had een straf van vijf jaar geëist.

Zaak aangehouden

Het hoger beroep van T. diende vandaag voor het Gerechtshof in Leeuwarden, maar de zaak werd aangehouden door ziekte bij het OM. Tijdens de korte behandeling van de zaak werd wel duidelijk dat T. opnieuw de fout in is gegaan en vast zit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl