Leefbaarheidsfonds voor plannen in Tynaarlo

Casper Kloos
Casper Kloos
VRIES - De gemeente Tynaarlo stelt 50.000 euro beschikbaar voor eenmalige projecten van inwoners en lokale verenigingen.

Leefbaarheid

Het gaat hierbij om initiatieven die bijdragen aan het behoud of de verbetering van de leefbaarheid. Het geld wordt ondergebracht in een fonds dat in het leven is geroepen door de partij Leefbaar Tynaarlo. Vorig najaar stemde de gemeenteraad in met het opzetten van dit fonds.

"Wonen is meer dan een dak boven je hoofd"
Het geld kan naar allerlei initiatieven gaan, zoals een bankje voor ouderen, een voetbalveldje of een pleintje. Volgens Casper Kloos, initiatiefnemer van het fonds en tevens fractievoorzitter van Leefbaar Tynaarlo, is plezierig wonen meer dan een dak boven je hoofd.

Aamelden

Wie gebruik wil maken van het Leefbaarheidsfonds moet volgens Kloos de eigen inzet vanuit de wijk, straat of dorp duidelijk kunnen aantonen. Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van een bijdrage is te vinden op de website van de gemeente Tynaarlo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl