Betaald parkeren voor gehandicapten Noordenveld van de baan

RODEN - Het plan om gehandicapten in Noordenveld te laten betalen voor een eigen parkeerplek voor de deur gaat toch niet door.

Geen raadsmeerderheid

Woensdagavond werd in de raadscommissie al duidelijk dat hiervoor over twee weken geen meerderheid in de raad is. Het college van B en W van Noordenveld wilde naast de betaling dat mensen met een handicap en een parkeerkaart zelf een parkeerplaats dicht bij hun huis regelen.

Overleg

Dat zou dan in overleg met de buurt moeten. Indien dat niets opgeleverd had, zou de gemeente een parkeerplaats regelen tegen betaling. Dat overleg in de buurt krijgt wel de steun van de gemeenteraad omdat dit past in het nieuwe gehandicaptenbeleid waarbij mensen eerst zelf oplossingen voor hun problemen zoeken.

Onzalig plan
Voorzitter Klaas Haan van het Gehandicapten Platform Noordenveld noemde betaling voor een parkeerplaats eerder een onzalig plan en discriminatie van gehandicapten die het treft. Daar zijn de partijen Lijst GroenNoordenveld, ChristenUnie, CDA, GroenLinks en PvdA het mee eens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl