Munniksma: ik heb er zin in om bestuurlijk Menterwolde fitter te maken

ANNEN - Nog een week is hij Drents gedeputeerde, maar daarna maakt hij de overstap naar een burgermeesterspost. Rein Munniksma uit Annen is vanaf 16 april waarnemend burgemeester in de gemeente Menterwolde en hij heeft er zin in.

Munniksma werd voor deze positie benaderd door de Groningse commissaris van de koning Max van der Berg. "Hij belde mij en vertelde me dat hij een probleem heeft in Menterwolde. Wil jij dit probleem oppakken, was de vraag. Na een gesprekje thuis heb ik ja gezegd", aldus Munniksma.

Bestuurlijke problemen

In Menterwolde zijn bestuurlijke problemen. De vorige burgemeester Eduard van Zuijlen stapte twee weken geleden op omdat hij zich niet meer kon vinden in de manier waarop de gemeente wordt bestuurd door raad en college. Munniksma: "Ik heb er zin in om deze gemeente wat fitter te maken. Er is een probleem, ik ga daarom met iedereen praten, ik ga luisteren en er gaan stappen van mij komen om de zaak uit het slop te halen."

Herindeling

Naast de bestuurlijke problemen krijgt Munniksma ook te maken met een herindeling. Menterwolde moet de komende tijd aan de slag met de herindelingen in de provincie Groningen. De Drentse gedeputeerde heeft hier in Drenthe ervaring mee opgedaan als burgemeester van de voormalige gemeente Anloo en Aa en Hunze.

Snel aan de slag

Rein Munniksma begint al snel aan zijn klus, namelijk volgende week. "Ik heb nog wat Drentse klusjes die ik nog moet afmaken en vanaf volgende week donderdag ben ik dan waarnemend burgemeester. In principe tot aan de herindeling, maar over anderhalf jaar maken we de balans op. Daarna zien we wel verder."

Geen waarnemend gedeputeerde

Volgens Munniksma komt er geen tijdelijke gedeputeerde om zijn taken waar te nemen. "Eind deze maand zat mijn taak erop, dan gaat hopelijk het nieuwe college aan de slag. Ik stop nu 16 april, die laatste week kunnen ze wel zonder mij."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl