Makelaars: Drentse woningmarkt heeft goed kwartaal achter de rug

Er is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de eigenaar van de camping
Er is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de eigenaar van de camping
ASSEN - Makelaars van NVM zijn enthousiast over het eerste kwartaal van 2015 in Drenthe. Uit de nieuwste cijfers van de makelaarsvereniging blijkt dat de woningverkoop in onze provincie met 24,2 procent is gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2014.

Ook de gemiddelde verkoopprijs steeg. Vorig jaar lag de gemiddelde woningprijs in Drenthe op ruim 178.000 euro. Het eerste kwartaal van dit jaar steeg die prijs naar ruim 187.000 euro.

Niet-stijgers

Niet in heel Drenthe steeg de woningverkoop ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. In de gemeente Borger-Odoorn daalde het aantal verkopen met 6,2 procent. In Coevorden bleef het aantal transacties gelijk.

Grootste stijgers

De NVM heeft de cijfers per gemeente op een rij gezet. Tynaarlo kende het afgelopen kwartaal de grootste stijging. De woningverkoop steeg daar met 66 procent. Tynaarlo wordt op de voet gevolgd door Westerveld met 65,2 procent. . Hoogeveen staat op plek drie met een stijging van 37,3 procent.

Grote verschillen

De verschillende tussen de Drentse gemeenten zijn groot. Volgens de NVM is dit de toename van het aantal woningverkopen per gemeente vergeleken met het eerste kwartaal van 2014:
- Tynaarlo 66 procent
- Westerveld 65,2 procent
- Hoogeveen 37,2 procent
- Emmen 36,8 procent
- De Wolden 36,6 procent
- Midden-Drenthe 22,9 procent
- Noordenveld 17,1 procent
- Assen 15,5 procent
- Meppel 11,2 procent
- Aa en Hunze 3, 9 procent
- Coevorden 0 procent
- Borger-Odoorn -6,2 procent

Tevreden

Ondanks de grote verschillen zijn de Drentse makelaars tevreden. In het eerste kwartaal werden in heel Drenthe 958 woningen verkocht. Met de stijging van 24,2 procent scoort Drenthe aanzienlijk beter dan het landelijk gemiddelde van 18,9 procent.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl