Personeel De Koperen Hoogte teleurgesteld en boos op Van der Most

LICHTMIS - Personeel van hotel-restaurant De Koperen Hoogte in Lichtmis heeft ondernemer Hennie van der Most een petitie aangeboden met daarin de oproep om alsnog zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Volgens het personeel heeft de ondernemer geen vinger uitgestoken om medewerkers een vergoeding te bieden of ze te helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Reactie Van der Most

Hennie van der Most herkent zich niet in de kritiek, zo meldt RTV Oost. Hij zegt er alles aan te hebben gedaan om sluiting te voorkomen. De ondernemer besloot nog een half jaar door te gaan om zo het personeel de tijd te geven een nieuwe baan te vinden.
"Na jarenlang tevergeefs zelf geld in het bedrijf te hebben gestopt is er geen andere oplossing meer dan de deuren te sluiten", aldus de ondernemer.

De sluiting
Eind vorig jaar werd bekend dat De Koperen Hoogte wordt gesloten vanwege tegenvallende resultaten. De horecagelegenheid naast de A28 opende tien jaar geleden, maar draait volgens Van der Most door de recessie al jaren verlies. Volgens de ondernemer hebben 20 van de ongeveer 60 personeelsleden inmiddels een nieuwe baan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl