Deelstra moet ruim vier minuten sneller voor Olympische marathonlimiet

Deelstra moet ruim vier minuten sneller voor Olympische marathonlimiet
Deelstra moet ruim vier minuten sneller voor Olympische marathonlimiet
ATLETIEK - Andrea Deelstra uit Dwingeloo moet haar persoonlijk record met ruim vier-en-een-halve minuut aanscherpen om de Olympische limiet te halen voor Rio de Janeiro. Vandaag maakte NOC*NSF bekend dat de limiet voor de Olympische marathon voor vrouwen op 2 uur en 28 minuten ligt.
'Het is waar we rekening mee hebben gehouden', zegt Deelstra. 'M'n persoonlijk record van 2.32.39 heb ik tijdens het EK in Zürich gelopen op een zwaar geaccidenteerd parcours. Daarbij ging het toen om een wedstrijd waarin de plaats waar je loopt belangrijker is dan de tijd. Ook heb ik de laatste tien kilometer met een voetblessure gelopen, dus het moet harder kunnen'.

Twee pogingen

De 30-jarige atlete geeft zichzelf twee kansen om de limiet te lopen; 'In het najaar wil ik het graag meteen goed doen. Als ik de limiet dan niet loop, maar het lijkt wel haalbaar, dan doe ik in het vroege voorjaar nog een poging'. Waar Deelstra wil gaan lopen kan ze nog niet zeggen omdat daar nog over wordt onderhnadeld. Omdat ze slecht tegen de warmte kan kiest ze voor het voor- en najaar.

Stressfractuur

Deelstra herstelt op dit moment van een stressfactuur op de bovenkant van haar voet. Tijdens een trainingskamp in Portugal werd de blessure geconstateerd. Daardoor mag ze nu niet hardlopen en onderhoud ze haar conditie met aquajogging, krachttraining en fietsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl