Wilde staking van buschauffeurs na weigerend noodknopsysteem

HOOGEVEEN - Buschauffeurs van de stadsdiensten in Meppel en Hoogeveen hebben vanmiddag spontaan het werk neergelegd.
Ze zijn boos over de aanhoudende problemen met het noodknopsysteem.

Problemen met noodknop

Met dit systeem kunnen chauffeurs in noodgevallen, zoals bedreiging of zieke passagiers een knop indrukken zodat de centrale direct kan meeluisteren en hulpdiensten kan inschakelen.
Volgens de buschauffeurs zijn er al zes jaar lang problemen met het systeem.

De druppel

Vanmiddag was het voor de chauffeurs de druppel toen een vrouw in de bus onwel werd en het noodknopsysteem opnieuw niet goed werkte.

"De chauffeur drukte de noodknop in en kreeg contact met de centrale. Maar die had geen idee waar de bus zich bevond. Ze dachten in Amsterdam of Enschede. Er moet een goede verbinding zijn waarbij de centrale ook direct kan zien waar de bus staat," zegt woordvoerder Martijn Mulder.
Met de wilde staking wilden de chauffeurs een signaal afgeven richting de directie van vervoersmaatschappij Connexxion. De chauffeurs willen het werk hervatten als schriftelijk is toegezegd dat de problemen voor een af te spreken datum verholpen zijn.

'Problemen niet in noodknopsysteem'
Connexxion erkent dat er een technisch probleem is met één van de bussen, maar zegt dat dit niet te maken heeft met het noodknopsysteem. Er wordt nu onderzocht wat er aan de hand is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl