Permanente bewoners camping Anloo desnoods naar de rechter

ANLOO - Bewoners van camping Anloo, die volgens de gemeente Aa en Hunze illegaal permanent op het park wonen, zamelen geld in om eventueel de juridische strijd aan te gaan.

De bewoners hebben onlangs een brief gekregen van de gemeente waarin staat dat ze binnen een jaar moeten vertrekken.
Veel bewoners vinden het hypocriet dat Aa en Hunze nu ineens streng gaat handhaven, terwijl er door de jaren heen niet werd opgetreden tegen permanent wonen in recreatiewoningen. "Toen wij ons als bewoners inschreven bij de gemeente, is ons niet gezegd dat we hier niet permanent mogen wonen", zegt bewoonster Roelie Haaijer.
Gevecht aangaan
Bewoner Johan Koop is niet onder de indruk van de ferme taal van de gemeente. "We zamelen geld in voor een goede advocaat. We leggen ons er niet bij neer. Het heeft allemaal al heel lang geduurd en nu moet het ineens gebeuren. Het lijkt nergens op."
Vertrouwen
Burgemeester Eric van Oosterhout zegt te blijven handhaven. "Het is ieders goed recht om een juridisch traject in te gaan, maar dat is voor ons geen reden om niet te gaan handhaven. We hebben zelf juridisch advies gevraagd en we denken sterk te staan. Ik zie een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl