70 jaar Bevrijding: tocht van historische militaire voertuigen live te volgen bij RTV Drenthe

Bevrijdingstour in 2010.
Bevrijdingstour in 2010. © Archief RTV Drenthe
WESTERBORK - De bevrijders komen naar Drenthe. Bevrijdingstour 'The Final Push' trekt morgenochtend vanuit Balkbrug door de provincie.
Eindbestemming van de bijna 200 historische voertuigen is een bivak in Westerbork.

Tussen 6 en 13 april 1945 werd Drenthe bevrijd door de geallieerden. De gevechten vonden precies 70 jaar geleden plaats. Dit weekend wordt daar bij stilgestaan.

Volg live de 'The Final Push'
De bevrijdingstour van voertuigen en hun bemanning is live te volgen via rtvdrenthe.nl. Morgenochtend om 9 uur vertrekken de voertuigen vanuit Balkbrug. Onze camera staat op een van de wagens. De beelden zijn te volgen via een livestream.


Ook op Radio Drenthe is de bevrijdingstour de hele dag te volgen. Verslaggevers Anthon van der Neut en Sjoerd Looijenga rijden mee naar Westerbork.

Bevrijding Kamp Westerbork
Ook komend weekend is RTV Drenthe bij de activiteiten rond de viering van 70 jaar bevrijding. Zaterdag zijn we op radio en tv de hele dag in Westerbork bij het bivak van 'The Final Push'.

Zondag is de herdenking van de bevrijding van Kamp Westerbork, vanaf 14 uur staat dit centraal in een extra uitzending op TV Drenthe.


De laatste etappe van de bevrijdingstour
Zondag is de laatste etappe van 'The Final Push' te volgen via rtvdrenthe.nl. De tocht gaat dan van Westerbork via Eelde naar Groningen. De webcam van RTV Drenthe reist mee op een van de historische voertuigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl