'Tynaarlo heeft ook zorgplicht voor wilde dieren'

Dierenbescherming
Dierenbescherming
VRIES - De GroenLinks-fractie in Tynaarlo wil dat de gemeente de kosten die De Dierenbescherming maakt voor het vervoeren van wilde dieren vergoedt. Dat gebeurt nu nog niet.

De gemeente betaalt wel de kosten voor het vervoer van huisdieren. In 2014 werd 27.000 euro voor het vervoer van huisdieren vergoed, maar 2500 euro voor wilde dieren niet.
De partij heeft hier vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
Verschil tussen huisdieren en wilde dieren
Gemeenten zijn verplicht om huisdieren op te vangen. GroenLinks Tynaarlo stelt dat de gemeente ook een zorgplicht heeft voor wilde dieren. De partij wijst daarbij op de flora- en faunawet.
Daarnaast is de opvang en het vervoer van zieke en gewonde dieren volgens GroenLinks een maatschappelijke taak van de gemeente. In onder meer de gemeenten Emmen en Westerveld worden de kosten voor wilde dieren wel vergoed.
Informeren
GroenLinks wil verder dat inwoners beter geïnformeerd worden. Volgens de partij worden veel ongelukken met wilde dieren juist door mensen veroorzaakt. Zo raken dieren bijvoorbeeld verstrikt in netten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl