Assen krijgt een asielzoekerscentrum; locatie vanochtend bekend

Gemeente Assen maakt morgen bekend waar het azc komt
Gemeente Assen maakt morgen bekend waar het azc komt
ASSEN - Assen krijgt een asielzoekerscentrum. Waar de opvang komt wordt vanochtend om 10:00 uur bekend gemaakt door het college van B en W en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.
Tot die tijd weigert burgemeester Marco Out iets te zeggen over de locatie, zo zei hij gisteravond na de raad.

Langer in beeld

Assen was al langere tijd in beeld bij het COA. Zo had COA-manager Anneke Haarsma vorig jaar haar oog laten vallen op de JWF-kazerne waar gebouwen leegstaan, maar die optie wees het college van B en W onmiddellijk af.

Ook was een een locatie aan de Resedastraat in beeld.

Assen heeft het leegstaande gemeentepand Buitenzorg aangeboden, maar dat vond het COA ongeschikt. Volgens wethouder Smit had de gemeente verder weinig geschikte gebouwen, en zocht het COA vervolgens ook op de particuliere markt in Assen.

Waar komt het azc?

Welke plek het uiteindelijk is geworden, wilde burgemeester Marco Out gisteren niet zeggen. "Morgen om tien uur hoort u het als eerste." Ook de fractievoorzitters zwijgen in alle toonaarden, ook al zijn ze gisteravond al geïnformeerd in een besloten vergadering.

De omwonenden van de azc-locatie worden vanochtend ook geïnformeerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl