SP Assen vangt bot bij uitstel sluiting De Steiger

Wijkcentrum De Steiger in Assen
Wijkcentrum De Steiger in Assen
ASSEN - Buurthuis De Steiger krijgt geen uitstel van executie van de gemeente Assen. De SP vroeg om de sluiting per 1 juli uit te stellen, maar wethouder Ruud Wiersema wil daar niet aan meewerken.

De SP wil het actiecomité Behoud De Steiger meer tijd geven voor plannen om het buurthuis in eigen beheer over te nemen. De vrijwilligers willen een ondernemingsplan maken, maar met het vertrek van veel gebruikersgroepen is dat bijna niet mogelijk.
De helft van de clubs is inmiddels al uit De Steiger vertrokken. Daarom ziet het actiecomité in zo'n korte tijd nauwelijks nog mogelijkheden voor een doorstart in eigen beheer.
Wel cavia's, geen mensen
SP-raadslid Alie Dekker vindt dat de gemeente veel te makkelijk denkt over sluiting van het buurtgebouw. Volgens haar is De Steiger een belangrijke spil in het welzijnswerk in de buurt De Lariks.
"Dit buurthuis is van essentieel belang voor de mensen in de wijk. We redden wel cavia's, want als gemeente hebben we wel de toekomst van de kinderboerderij in de wijk veilig gesteld. Maar als het om mensen gaat die samenkomen in een wijkcentrum, doen we niets."
'Geen gebouwen, maar mensen'
Wethouder Wiersema blijft erbij dat de kracht van goed welzijnswerk niet in "stenen gebouwen zit, maar in mensen." Daarmee lijkt het lot van De Steiger bezegeld.
Volgende week woensdag beslist actiecomité Behoud De Steiger wat ze nu gaat doen: stoppen of toch doorgaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl