Deel medewerkers Reestmond heeft vast werk

MEPPEL - Voor negen medewerkers van werkvoorzieningschap Reestmond in Meppel is een vast dienstverband gevonden.
De overige veertien medewerkers zijn nog niet ondergebracht in de reguliere arbeidsmarkt en werken nog bij Reestmond of een ander werkvoorzieningschap. Drie van hen werken wel op proef bij een andere werkgever.

Noodklok
Vorige maand luidde de ondernemingsraad van Reestmond de noodklok, omdat toen voor nog geen enkele medewerker een vaste baan gevonden was.

De contracten van de 23 liepen in december af en werden vanwege de invoering van de participatiewet niet verlengd.

Meer aflopende contracten
Binnenkort lopen de contracten van nog eens 49 mensen af. Wethouder Roelof Pieter Koning heeft goede hoop dat alle medewerkers een baan vinden.

Te rooskleurig

Voorzitter Jan Leijssenaar van de ondernemingsraad van werkvoorzieningschap Reestmond vindt dat de gemeente Meppel de zaken veel te rooskleurig voorstelt. 'Acht van die negen medewerkers hadden al een baan. Die mensen zou de gemeente helemaal niet mee moeten rekenen.'

Cijfers verdraaid

Leijssenaar durft zelfs te zeggen dat gemeente de cijfers verdraaid. 'De gemeente weet heel goed dat die acht personen al een baan hebben. Het gaat om die vijftien andere mensen die naar een reguliere baan moeten worden begeleidt. En daar is helemaal niets gebeurd. Ik vrees dat er geen andere baan voor hen komt.'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.