Raad Borger-Odoorn wil meer tijd voor sportclubs

EXLOO - Sportclubs in Borger-Odoorn krijgen meer tijd om de samenwerking te zoeken, zodat ze in de toekomst op nog vier gemeentelijke sportcomplexen actief zijn.
Daar heeft de raad donderdagavond met succes op aangedrongen.

Bezuinigingen en krimp
Borger-Odoorn wil in de toekomst naar vier sportcomplexen, vanwege bezuinigingen en de verwachte krimp. Het college is daarover al een tijdje met de clubs in gesprek, maar die zitten er niet echt op te wachten, zo lieten ze al eerder weten.

Gemeentebelangen, de grootste partij in Borger-Odoorn, pleitte voor uitstel en werd daarin gesteund door onder andere de VVD en PvdA.

"Uit gesprekken die we met de clubs hebben blijkt dat ze er absoluut nog niet klaar voor zijn. En dat snappen we. Het zijn verenigingen die op vrijwilligers drijven, daar kun je niet van verwachten dat ze een snel antwoord hebben op dit soort ingrijpende veranderingen," aldus raadslid Ron Reinds.

Uitstel, geen afstel
Wethouder Frits Alberts zegde toe opnieuw met de clubs in gesprek te gaan en ze meer te begeleiden.

"Ik kan goed leven met het uitstel. Het is uitstel, maar geen afstel. Ook de clubs moeten inzien dat we geen tien sportcomplexen in de benen kunnen houden. En vergeet ook niet dat de clubs met krimp te maken krijgen. Het moet in de toekomst gewoon anders."

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl