OpAssen wil opheldering over werkzaamheden in Groningerstraat

Door de laatste kramen op Nieuwe Huizen te verhuizen, kan het verkeer gebruik maken van de straat
Door de laatste kramen op Nieuwe Huizen te verhuizen, kan het verkeer gebruik maken van de straat
ASSEN - Waarom waren de werkzaamheden aan de Groningerstraat in Assen niet voor Pasen klaar? Dat vraagt politieke partij OpAssen zich af.

Door de werkzaamheden is het moeilijk om de ondernemers in de Groningerstraat te bereiken. Volgens raadslid Egbert Prent draaien ondernemers daardoor 30 procent minder omzet.

Voor Pasen klaar

Eén van de ondernemers gaf bij OpAssen aan dat hem is beloofd dat de werkzaamheden voor Pasen zouden zijn afgerond. Maar dat is niet gelukt. Prent wil van het college van B en W weten waarom de werkzaamheden niet voor de Paasdagen klaar waren.

Verplaats deel warenmarkt

Ook maakt OpAssen zich druk over de Asser warenmarkt. 'Als je het aantal kramen op Nieuwe Huizen ziet, dan schieten mij de tranen in de ogen', zegt Prent. Hij stelt daarom voor om de laatste kraam op Nieuwe Huizen te verplaatsen richting de Brinkstraat.

Door deze ingreep kan het verkeer via de Noordersingel naar de Rolderstraat rijden en kunnen fietsers vanaf de Gedempte Singel doorfietsen over Nieuwe Huizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl