Wildcards Bos en Koers zorgen voor kriebels richting Superbikeweekend

MOTORRACE - De één is pas vijftien, de ander zestien. Toch staan ze volgend weekend allebei aan de start in het bijprogramma van het WK Superbike. Bobby Bos uit Valthe kreeg een wildcard voor de EK Superstock 600. Quentin Koers uit Assen mag het gaan proberen in de Europese Junior Cup.
De voorbereiding op het Superbikeweekend is niet bepaald ideaal voor Bos. Tijdens de OW-Cup (waar Bos uitkomt in de Supercup) ging hij in de kwalificatietraining hard onderuit. Hij reed z'n motor behoorlijk in puin. Buiten het motorblok, was er weinig meer in tact.

Toch kijkt de boomlange 16-jarige coureur erg uit naar het internationale geweld van komend weekend. 'De koploper gaat misschien wel vier seconde sneller per ronde dan ik. Het gaat met veel meer geweld en ik vind het ook wel een beetje spannend'.

Quentin Koers (15), die afgelopen weekend al op het podium stond tijdens zijn tweede wedstrijd van het seizoen in de Moriwaki Cup rijdt komend weekend op een Honda 650 CBRF in de Europese Junior Cup. Een heel verschil met de 250cc waar hij normaal op rijdt. 'Dat vraagt een hele andere rijstijl. Donderdag zie ik de motor voor het eerst en vrijdag mag ik er pas voor het eerst op rijden. Toch denk ik wel dat het verantwoord is dat ik zondag al een wedstrijd rijd'.

Bobby Bos rijdt zaterdagmiddag om 17.50 uur z'n wedstrijd. Quentin Koers komt zondag om 15.05 uur in actie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl